-
Son Eklenen Makaleler

Beslenme Cantasinda Bulunmasi Gerekenler!

17 Şub 2010 , Posted by Mehmet AK at 07:56

Okul çağı beslenmesinde önemli olan, çocuklar için besin çeşitliliğinin sağlanması, sağlıklı vücut ağırlığının korunması, yağ ve şeker tüketiminin sınırlandırılması, doğru beslenme alışkanlıklarının ve bilincinin kazandırılmasına dikkat edilmesidir. Çalışan anneler de, ev hanımı anneler de çocuklarının beslenme çantasında yiyecek çeşitliliğini sağlamalıdırlar. Annenin ilgisi ve bilinç düzeyi çok önemlidir. Çocuklarını mümkün mertebe kantinlerin cazibesinden uzak tutmak için beslenme çantasındaki çeşitliliğe önem vermelidirler.










Taze meyve(mevsime göre)

Kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm

Fındık, ceviz, badem (miktarlarına dikkat edilmeli)

Bir dilim ev yapımı kek(mümkünse havuç rendelenmiş), çörek ya da börek(üzerine çörek otu serpilmiş)

Süt, ayran ya da katkısız ev yapımı meyve suyu

Öğle yemeği için, sos, ketçap, mayonez gibi ürünlerden arındırılmış, kepekli, çavdarlı ekmekle hazırlanmış sandviç alternatifleri

Sandviçlerde salam, sucuk ve sosis yerine söğüş tavuk, köfte ve beyaz peynir tercih edilmeli ve ayrıca yanında salatalık olmalıdır.

İster çalışan anne olun, ister ev hanımı anne olun, çocuklarınızın istikbalini düşünüyor ve sağlıklı olmalarını istiyorsanız, onlarla okul hayatlarında da yakından ilgilenmelisiniz. Beslenme çantalarını hazırlamaktan asla üşenmemelisiniz.
mynet. com

Currently have 0 yorum:

Leave a Reply

Yorum Gönder