-
Son Eklenen Makaleler

Burclara uygun yiyecekler

25 Şub 2010 , Posted by Mehmet AK at 07:57


Koç:

Enerjisi yüksek Koç burcu insanı bu enerjisini yüksek kalorili yiyeceklerle korumak ister. Et, süt, yumurta, peynir, yoğurt gibi besinlerin yanı sıra mevsime uygun taze meyve ve sebze tüketimine de önem vermesi gerekir. Ama bu arada kilo almamak için abur cuburdan uzak kalmaya dikkat etmeli; domates, soğan, kuru fasulye, mercimek, patates, ıspanak, pirinç, ceviz, yeşil salata gibi yiyecekleri tüketmeye ağırlık vermelidir.




Boğa:

Toprak elementi özelliklerini taşıyan Boğa rahatına ve boğazına düşkünlüğüyle tanınan bir burçtur. Tatlıları ve hamur işlerini çok sever ama fazla hareketi sevmediği için kilo sorunu olabilir. Bu yüzden fazla unlu ve şekerli gıdalardan uzak kalması daha iyi olur. Bitkisel proteinler ve sebze ağırlıklı besinler ona daha uygundur. Yemeklerinde havuç, patates, kereviz, kuru soğan ve kuru sarımsak gibi sebzelere ağırlık vermeli ayrıca deniz mahsulleri, yumurta, karaciğer, böbrek, buğday, ıspanak, pancar, taze meyve ve yeşil salata gibi besinleri de ihmal etmemelidir.


İkizler:

Burcunuz hava elementinin özelliklerini taşıyor. Siz son derece hareketli bir yapıya sahipsiniz. Aynı zamanda zihinsel faaliyetleriniz de çok hızlı. Etrafınızda olup bitenden çabuk etkileniyorsunuz. Bu yüzden çay, kahve gibi huzursuzluğunuzu artıracak besinlerden uzak durmalısınız. Eğer kilo veya sağlık problemleriniz yoksa, yağlı besinleri daha rahatlıkla tüketebilirsiniz. Bitkisel besinlere ağırlık verebilir; enginar, brokoli, karnabahar gibi sebzeleri listenize dahil edebilirsiniz. Ayrıca patates, mercimek gibi, besinler de size iyi gelecektir.


Yengeç:

Duygusal ve hassas yapınız dolayısıyla bozulan moralinizi düzeltmek için karbonhidrat oranı yüksek gıdaları tercih ediyorsunuz ama bu yüzden kilo aldıkça moraliniz daha da bozuluyor. Formunuzu korumak ve enerjinizi yükseltmek için yağ oranı düşük süt ve süt ürünleri tüketebilir, taze sebze ve meyvey ağırlık verebilirsiniz.


Aslan:

Ateş elementinin özelliklerini taşıyan Aslan burçları enerjisi yüksek besinlere ihtiyaç duyarlar. Özellikle de hayvansal proteinler onlar için uygundur. Et, süt ve süt ürünlerinin yanı sıra taze sebze ve meyve tüketimine de ağırlık vermeli fakat ağır tatlılardan ve yağlı yiyeceklerden uzak durmalıdırlar.


Başak:

Hassas bir sindirim sistemine sahip olan Başak burcu insanı beslenmesine her zaman dikkat etmelidir. Ağır yiyecekler ona göre değildir. Zaten kendisi de bunu farkındadır. Toprak elementinin özelliklerini taşıdığı için hayvansal gıdalardan daha çok sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeyi tercih eder. Bu arada patates, pirinç, mercimek, baklagiller de tercihleri arasındadır. Fakat genellikle taze sebze, salata, beyaz et ve meyve onların sindirim sistemlerine uygundur. Bir toprak insanı olarak tatlıya da düşkündür ama ayva, kabak gibi hafif tatlıları daha çok sever.


Terazi:

Son derece sosyal bir insan olduğunuz için sık sık davetlere katılabilir veya siz davet verebilirsiniz. Bu yüzden ölçüyü kaçırmanız çok kolay. Özellikle de sunumu güzel olan ikramlara hayır demekte zorlanıyorsunuz. Kilo almamak için enginar, brokoli, karnabahar gibi sebze yemeklerine ve salatalara ağırlık vermeli, protein için beyaz etli besinleri tercih etmelisiniz. Karbonhidrat ihtiyacınızı hamur işleri yerine patates, mercimek gibi yiyeceklerle gidermelisiniz. Zeytin ve zeytinyağı yağ ihtiyacınızı karşılamak için zeytin ve zeytinyağına ağırlık verebilirsiniz. Bu arada alkol tüketimine de dikkat etmelisiniz


Akrep:

Siz Mars’ın etkisi altında olduğunuz için enerji itiyacınız yüksektir. Bu yüzden beslenmenizde hem proteinlere hem karbonhidratlara ihtiyacınız vardır. Balık ve diğer deniz ürünlerinden yapılmış yemeklerin yanı sıra tahıl içeren besinlere de ağırlık vermelisiniz. Kilo almamak için tatlı ihtiyacınızı meyvelerle gidermeniz daha doğru olabilir. Bu arada aşırıya kaçma huyunuz yüzünden yemekte ve içkide ölçüyü kaçırabilirsiniz. Dikkatli olun

Yay:

Siz son derece enerjik, neşeli ve kısıtlanmaktan hoşlanmayan bir insansınız. Ama en büyük sorununuz yemekte de kendinizi kısıtlamayı hiç bilmiyorsunuz. Özellikle de tatlıya olan düşkünlüğünüz hem kilo almanıza hem de karaciğer sorunlarına neden olabilir. Bu yüzden dikkatli olun. Bu arada yüksek enerjinizi karşılamak ve formunuzu korumak için protein ağırlıklı beslenmeye önem vermelisiniz. Çiğ sebzeler, kepekli gıdalar, çilek, elma, erik gibi ürünleri de tüketebilirsiniz. Fazla alkolden ise kaçınmalısınız.

Yay:

Siz son derece enerjik, neşeli ve kısıtlanmaktan hoşlanmayan bir insansınız. Ama en büyük sorununuz yemekte de kendinizi kısıtlamayı hiç bilmiyorsunuz. Özellikle de tatlıya olan düşkünlüğünüz hem kilo almanıza hem de karaciğer sorunlarına neden olabilir. Bu yüzden dikkatli olun. Bu arada yüksek enerjinizi karşılamak ve formunuzu korumak için protein ağırlıklı beslenmeye önem vermelisiniz. Çiğ sebzeler, kepekli gıdalar, çilek, elma, erik gibi ürünleri de tüketebilirsiniz. Fazla alkolden ise kaçınmalısınız.

Kova:

Siz her zaman geleneksel yemek alışkanlıklarının dışına çıkmayı seven birisiniz. Yeni ve değişik şeyler denemeyi seviyor ve farklı lezzetler arıyorsunuz. Aslında hafif besinleri tercih ediyor olmanız sizi kilo almaktan koruyacaktır. Ama bazen ölçüyü kaçırabilirsiniz. Özellikle değişik hamur işlerine olan merakınız yüzünden kilo alabilirsiniz. Bu konuda dikkatli olmalısınız. Siz de kalsiyum açısndan zengin besinler olan süt, peynir, yoğurt gibi ürünlerin yanısıra taze deniz ürünleri, brokoli, şeker pancarı, havuç, turp, balkabağı, ıspanak, elma, şeftali, limon, portakal, greyfurt, nar ve ananas gibi yiyecekleri tercih edebilirsiniz.

Balık:

Oldukça duygusal, değişken ruh haliniz ve abartma eğiliminiz yüzünden yiyecek ve içecek konusunda ölçüsüzce davranabilirsiniz. Bu da kilo almanıza ve neden olabilir. Ama siz diyet yapmayı da pek sevmezsiniz. Bu yüzden sizi uzun süre tok tutacak protein ağırlıklı beslenmeye dikkat etmelisiniz. Tabii şekerden uzak kalmalı, yağ ve sıvı tüketimine de dikkat etmelisiniz. Ciğer, yağsız et, yumurta sarısı, ıspanak, ekmek, elma, üzüm, portakal, limon, maydanoz, salata gibi besinler size uygundur.


ekolay. net

Currently have 0 yorum:

Leave a Reply

Yorum Gönder