-
Son Eklenen Makaleler

Guzel bir cilt icin beslenme onerileri

24 Şub 2010 , Posted by Mehmet AK at 08:05

Ağızınıza koyduğunuz her şeyin kalçanızın büyüklüğünü belirlediğini biliyorsunuz; peki ya yediklerinizin cildinize olan etkisi?

Uzmanlar, yediğiniz şeylerin cildinizin görünümünde son derece belirleyici rol oynağını söylüyorlar. Bir sürü sebze ve meyve tüketiyorsanız, cildiniz daha iyi görünecektir, fakat çok fazla kahve içiyorsanız cildiniz kurur. Peki kırışıklıkların görünümünü hafifletmek, daha canlı bir cilde kavuşmak ve sivilceleri önlemek için nasıl beslenmeliyiz?


Kırışıksız ve daha canlı bir cilt
Serbest radikal sayısı çok fazla arttığında kırışıklıklar oluşur. Serbest radikaller, güneş, stres, sigara ve çok fazla kafein yüzünden oluşan ve vücutta başıboş dolaşarak
sağlıklı hücrelere zarar veren moleküllerdir. Kolajen ve elastin liflerine saldırarak cildin yaşlanmasına neden olan serbest radikallerin verdiği zararı önleyen ve tamir eden besinler tüketmelisiniz. Üstelik vücudunuz gerekli besinleri almadığında, cildiniz nemsiz kalır ve cansız görünür. Şimdi de iyi haber; sağlıklı beslenmeye başladığınızda, cildinizin buna ne kadar çabuk tepki verdiğine şaşıracaksınız!

Kafeini kontrol edin. Günde iki bardak veya iki kutudan fazla kafeinli içecek tüketmemeye özen gösterin. Çünkü kafein vücuttan su atılmasına neden olur. Unutmayın eğer cildiniz nemliyse kırışıklıklar daha az belirgin görünecektir: Bir üzüm tanesi ile kuru üzümü karşılaştırın, ne demek istediğimizi anlayacaksınız. Eğer kafeine ihtiyaç duyuyorsanız, yeşil çayı tercih edin. Yeşil çay, kafein içermesine rağmen, içindeki polifenoller sayesinde serbest radikalleri yok eder.

ekolay. net

Currently have 1 yorum:

  1. sitenin renkleri ile lonun renkleri uyumlu degil !

Leave a Reply

Yorum Gönder