-
Son Eklenen Makaleler

Vucut icin faydalı yaglar da var

6 Şub 2010 , Posted by Mehmet AK at 01:14


Kilo fazlalığı problemi yaşayanların korkulu rüyası olan yağların hepsi zararlı değil. Yağlı balık, yeşil sebze, kabak çekirdeği, ceviz gibi besinleri tüketerek vücudunuzun yağ yakma hızını artırabilirsiniz.

Temel yağ asitleri, vücudun metabolik hızını artırıyor; hücreler daha hızlı enerji üretmeye, yiyeceklerle alınan kaloriler daha hızlı yakılmaya başlanıyor. Dolayısıyla enerjiyi artırıyor, kişiyi daha çok harekete sürüklüyor. Bu, kiloyu daha rahat vermeyi sağlayan etkenlerden biri. Bu yağları yiyerek yağ yakabiliyor, kilo verebiliyorsunuz. Yağlar ikiye ayrılıyor: Sağlık sorunlarına yol açanlar ve iyileştiriciler. İyileştirici yağlara 'temel yağ asitleri' deniyor. Yağ yakmak için herkesin bu yağlara ihtiyacı var. Vücudumuz bu yağları üretemiyor. Ancak yiyeceklerden alabiliyoruz Bunlar da omega 3 ve omega 6 olmak üzere ikiye ayrılıyor. Yağlı balıklar (uskumru, somon, ton gibi), yeşil yapraklı sebzeler, kabak çekirdeği ve keten tohumu omega 3 yönünden zengin yiyecekler. Ayçiçeği, balkabağı çekirdekleri, kenevir tohumu, susam, ceviz, fındık, badem, soya fasulyesi, mısır ise omega 6 yağlarından zengin. Temel yağ asitleri selüliti önlemek için de faydalı. Aile-Sağlık


Sağlıklı beslenmek için neler yapılmalı?



Sebze ve meyve ağırlıklı bir beslenme düzeni tercih edin.

Beyazlatılmış tuz, şeker ve un, vücut sağlığı açısından zararlı. Ya tüketimi azaltılmalı ya da organik ve sağlıklı olanı tercih edilmeli.
Doymuş yağ içeren yiyeceklerden uzak durun. Yağlı etler, tereyağı, margarinler, tam yağlı süt, yağlı peynir, krema, bu yağlarla yapılmış bisküviler, kurabiyeler, kekler, börekler, tatlılar, yemekler vs...

Tek tip beslenmeyin. Hep aynı tip gıdalara yönelirseniz vücudunuz birçok değerli besin maddesinin eksikliğini çekecektir.

Çay, kahve, gazoz ve kolayı azaltın. Bu tip içecekler vücuttaki değerli besin maddelerini, vitamin ve mineralleri söküp götürüyor. Çay ve kahve, yemekten önce veya sonra içildiğinde yiyeceklerdeki demirin emilimini engelliyor. Kansızlığa yol açıyor. Kolalı içecekler kan şekeri dengesini bozup kilo aldırıyor.

saglikkocu.blogspot.com

Currently have 0 yorum:

Leave a Reply

Yorum Gönder