-
Son Eklenen Makaleler

5 dakikada 5 yas genclesin !

3 Mar 2010 , Posted by Mehmet AK at 00:22


5 dakikada, 5 yaş gençleşin!  

Kim demiş genç gürünmenin sırrı estetikte diye, bu işin sırrı aslında makyaj çantanızda. Uzmanlar küçük hilelerle büyük değişimler yaratabileceğinizi söylüyorlar.

GÖZLERİNİZİ CANLANDIRMAK İÇİN

Koyu renk halkalar ve düşük göz kapaklarından kurtulmak için bıçak altına yatmayın. Farınızı değiştirip kapatıcıyı doğru uygulamak yeterli olacak

Kalemi far yapın

"Kaş altlarına kadar bütün göz kapağına far sürmek sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterebilir," diyor Makyaj Artisti Pati Dubroff. Far yerine kirpik diplerine koyu renk bir kalem çekip dağıtabilirsiniz.

Kaşlarınızı kaldırın

Giorgio Armani'den yüz tasarımcısı Merih Alikan, kaşın tam altına sürülen bir kapatıcının göz ile kaş arasındaki mesafeyi daha geniş göstereceğini söylüyor. "Böylece kaşlar daha kalkık duracak ve daha genç bakışlar elde edeceksiniz," diyor Alikan.

Ten rengi kalem çekin

Makyöz Çiğdem Yartaşı, bej veya beyaz bir kalemin göz içlerine sürüldüğünde yorgun gözleri canlandıracağını söylüyor.

DUDAKLARINIZI DOLGUNLAŞTIRMAK İÇİN

Mükemmel dudaklar yumuşacık, kadifemsi ve biraz renklendirilmiş olandır, abartılı bir şekilde şişirilmiş ve keskin çizgilerle belirlenmiş olan değil.

Dudak kalemi sürün

Doğal dudak renginize yakın bir kalemle dudaklarınızı çerçeveleyin. Ardından köşeleri yumuşatmak için parmak uçlarınızla dağıtın.

Nemlendirin

M.A.C'ten Makyaj Artisti Hatice Özcan, makyaj öncesinde dudak çevresini göz kremi ile nemlendirmeyi öneriyor. Dudak çevrenize çizgi aralarını doldurma özelliğine sahip bir ürün de uygulayabilirsiniz.

Parlaklık katın

Dudakların tam ortasına uygulanan parlatıcı daha dolgun bir görünüm sağlayacaktır. Koyu pembe ya da karamel tonlarını deneyebilirsiniz.

YANAKLARINIZI ŞEKİLLENDİRMEK İÇİN

Herkes doğuştan belirgin elmacık kemiklerine sahip olmayabilir. Birkaç makyaj hilesiyle sanki dolgunlaştırılmış gibi duran yanaklara kavuşabilirsiniz.

Cildinizi pürüzsüzleştirin

Fondöten ve allık sürmeden önce nemlendirici özelliği olan bir baz uyguladığınızda cildiniz pürüzsüzleşir ve allığın daha uzun süre kalıcı olmasını sağlarsınız.

Kontür yapın

M.A.C'ten Makyaj Artisti Hatice Özcan, yanakların daha gergin görünmesi için, elmacık kemiklerinin üzerine açık renk ışıltılı bir allığı, elmacık kemiklerinin biraz altına ve kulağa doğru ise daha koyu renkte başka bir allığı sürmeyi öneriyor

CİLDİNİZİ PARLATMAK İÇİN

Genç ciltler nemli ve duru bir dokuya sahipken, olgun ciltler mat görünebilir. Kullandığınız ürünlerin ışığı yansıtan özellige sahip olmasına dikkat edin ve kırışıklıkların arasına girerek yaşınızı belli eden pudradan uzak durun.

Işıltı katın

Yanaklarınıza, kaş kemiğinize ve burun kemiğinizin üstüne ışıltılı bir pudra sürün. 

Şeffaf bir görünüm yaratın

Fondöteni sadece gerekli yerlere sürün ve nemlendirici özelliğe sahip olmasına dikkat edin. 

Nem kazanın

Yüzünüzde pul pul dökülmeler ve aşırı kuruluk varsa bir yüz yağı kullanın. 

Matlaştırıcı bir baz sürün

Makyaj Artisti Molly Stern, "Çok fazla uygulanmış pudra yüzü çok yaşlı gösterir," diyor. Stern, pudra yerine matlaştırıcı bir baz öneriyor.

ÇENENİZİ BELİRGİNLEŞTİRMEK İÇİN

Yüz hatlarınızı keskinleştiren bir pudra sizi daha ince göstererek boğazlı bir kazağın arkasına saklanmaktan kurtarabilir.

Anında incelin

Cilt renginizin bir iki ton koyusu bir pudrayı çenenizin hemen altına uygulayın.
Makyaj çantanız sizi yaşlandırıyor mu?

NEDENİ BUNLAR OLABİLİR:

• Mat ruj dudaklarda yaşla birlikte oluşan çizgileri daha da belirginleştirir. 

• Sarı bazlı fondöten cilde güneşten hafif kızarmış bir renk yerine solgun bir renk verir.

• Toz allık eğer içinde parlaklık veren ışıltılar yoksa cildi pek canlı göstermez. 

• Alt kirpiklere sürülen maskara göz altlarında gölgeler oluşmasına neden olur.

ekolay.  net

Currently have 0 yorum:

Leave a Reply

Yorum Gönder