-
Son Eklenen Makaleler

Burclara uygun meslekler ve calisma alanlari

17 Mar 2010 , Posted by Mehmet AK at 06:28

Koç

Her zaman önde olmayı seven Koç'lar doğuştan önder özellikleri taşırlar. Koç burcunun güçlü olduğu bir gökyüzü konumuyla dünyaya gelen biri, tükenmeyen bir hırs ve mücadele arzusuyla doludur. Bu kişiler başkalarının emri altında çalışmaktan hiç hoşlanmazlar.

Ve bulundukları ortamda yönetici konumuna gelmek için var güçleri ile mücadele ederler. Nadir de olsa bazen bunu başaramayabilirler. O zaman da tek başlarına çalışmayı tercih etmeleri daha iyi olur.

Cesaretleri daha önce hiç kimsenin denemeye yanaşmadığı işlerle uğraşmalarını sağlayabilir. Enerji gerektiren askerlik, polislik, spor, atletizm veya tehlike ve macera içeren araba yarışçılığı gibi konular tam onlara göredir. Yöneticiliğin yanı sıra iyi bir cerrah olabilir, sinema ve sahne dünyasında da ün kazanabilirler.

Medyanın hareketli, araştırmaya ve buluşlara uygun sahaları, mühendislik, teknisyenlik bu burca uygun mesleklerden sayılabilir. Güçleri, enerjileri ve mücadeleci tavırları sayesinde üstesinden gelemeyecekleri iş yoktur. Fakat sabırsızlık, öfke ve dikkatsizlik gibi olumsuz özellikleri ile baş etmeyi öğrenmeleri gerekir.




Boğa

Bu burç insanı oldukça sabırlı, kararlı ve güvenli biridir. Hayatta daima somut hedefleri vardır ve onlara ulaşmak için müthiş bir dayanıklılık inanılmaz bir sabır ve inatla çalışır. Ama aynı zamanda hayattan keyif almasını da bilir. Hoşgörülü ve iyi niyetlidir. Çalışmalarını ağırdan alsa da başladığı işleri mutlaka bitirir. Bu burcun insanı diğer bütün burçlardan daha fazla beklemesini bilir. Bazen sırf bu yüzden çok başarılı olabilir. Ani değişikliklerden, şaşırtıcı yeniliklerden hiç hoşlanmaz. Özellikle maddi konularda risklere karşı kendini korumasını bilir.

Ayağını her zaman sağlam basar. Bu yüzden sabır, sorumluluk isteyen ciddi işler Boğa'lar için uygundur. Sanat ve parayı biraraya getirebildiği kuyumculuk, mücevher işleri, saatçilik, heykeltraş, mimarlık, dekoratörlük gibi işlerde başarılı olacaktır.

Ayrıca ticaret, çiftçilik, banka, borsa işleri, inşaat alanı, emlakçılık ev alım satım işleri Boğa'lar için uygun mesleklerdir. Hayatın her alanındaki zevkli seçimleri onları sanat, antika gibi konularda bir uzman yapabilir. Yemeğe olan ilgisi ise bir gurme olmasına veya yiyecek-içecek ile ilgili bir mekan işletmesine yetecek düzeydedir.

Burcun olumsuz kullanımında ise maddiyata aşırı düşkünlük veya zevklere aşırı düşkünlük, güven ihtiyacını abartarak şartlarını değiştirmekten aşırı korkma ve bu yüzden herhangi bir girişimde bulunamama, sabit fikirli ve dar görüşlü olma, aşırı inatçılık gibi özellikler görülebilir. Bu burç insanı daha esnek ve daha değişime açık olmayı ve risk almayı öğrenmelidir.

İkizler

İkizler burcu akıl ve düşünceyi temsil eden bir burçtur. Son derecede hızlı zihinsel aktiviteleri vardır. Her şeyi öğrenmek ister. çok meraklıdır. Bilgiyi başkalarına iletmek için toplar. Bu nedenle konuşma ve yazma faaliyetleri çok gelişmiştir.

Her şeyi öğrenmek ve bunu da en kısa zamanda başkalarına aktarmak gibi bir kaygıları olduğundan bir yerde uzun süre kalıp vakit kaybetmek istemezler. Bu yüzden uzun süreli sabır gerektiren işler onlara göre değildir. Çok aceleci, heyecanlı, telaşlı biraz da huzursuz bir yapıları vardır. Ayrıca son derecede becerikli insanlardır.

Bulundukları her ortama rahatlıkla uyum sağlarlar. Yeniliklere son derecede açıktırlar. İkizler burcu özgürlüğüne çok düşkün olduğu için hayatını kısıtlayacak işlerden kaçınır. Masa başı, ya da tek düze işler onları mutsuz eder.

Merak duygusunu tatmin ettiği habercilik ya da medya alanındaki herhangi bir iş bu burcun insanına çok uygundur. Konuşma, yazı yazmak, el becerisi konuları onların uzmanlık alanıdır. Ayrıca gazetecilik, pazarlama, satış, sekreterlik, bilgisayarla ilgili işler, ticari konular, müşavirlik, politikacılık, avukatlık gibi işlerde de başarılı olur.

Elleri ile iş yapma yeteneği çok gelişmiştir. Ressam veya müzisyen olabilir. Diş hekimliği,turizm, turist rehberliği, ulaşım konuları ve reklamcılık sektörü çalışabilecekleri işlerdendir.

Çok yönlü oldukları için bazen birden fazla meslek sahibi olabilirler. Burcun olumsuz kullanımında yüzeysellik, sinirsel gerginlik,tutarsız davranışlar,aşırı gevezelik, sabırsızlık, hiç bir şeyi sonuna kadar götürecek sabrı gösterememe gibi özellikler görülebilir. Bu insan daha sakin olmayı , karşısındakini sonuna kadar dinlemeyi ve öğrendiklerini tutarlı bir şekilde hayata geçirebilmeyi öğrenmelidir.

Yengeç

Yengeç burcu doğrudan duygularla ilişkilidir. İç dünyası çok zengindir. Kendi bilinçaltının derinliklerini keşfederek ihtiyacı olan güvenlik duygusunu geliştirebilir ve böylece kabuğundan sıyrılarak dünya ile olan bağlantısını kuvvetlendirir. Bunu başardığı zaman sevdiklerine de sağlıklı bir destek sunar. Yengeç burcu insanı için yuva ve aile kavramları çok önemlidir. Onları her şeyin üstünde tutar ve onlar için her türlü fedakarlığı yapar. Aslında bu durum Yengeç insanının sahiplendiği her konu için geçerlidir.

Koruma, bakma ve muhafaza gerektiren alanlar, para biriktirme, çoğaltma ile ilgili konular Yengeçler’in rahatça başarabileceği işlerdir. Bu burç insanı, müzik alanındaki doğuştan yeteneğiyle müzik alanında iyi bir kariyer sunabilir. Sezgisel ve duygusal yeteneklerinin güçlü oluşu perde, sahne gibi alanlarda da başarılı olmalarını sağlar. Şair,yazar, tiyatrocu, sinema sanatçısı olabilirler.

Toplumla ilgili çalışmalar, annelik, çocuk bakımı ile işler, yuva idareciliği, özel bakım gerektiren çocuklar ve yaşlılarla ilgilenebilir, ev işleri, hastabakıcılık, hemşirelik, aşçılık, lokanta işletmeciliği, otel işleri ve yöneticilik, antikacılık, değerli eserleri koruma, kütüphanecilik, çiçekçilik, bahçe düzenlemesi gibi işlerde çalışabilirler. Öte yandan bankacılık, bankerlik, muhasebe, hesap işlerde de başarılı olabilirler. Çünkü para idare etme, parayı çoğaltma gibi konular onların alanıdır.Burcun olumsuz özellikleri arasında aşırı şefkat ve sevgisiyle çevresindekileri hayatlarından bezdirme gibi sorunlar görülebilir.

Yengeç burcu insanının güven duymayı, hayatın getirecekleri karşısında cesaretli olmayı,risk almayı, elindekilere sıkı sıkı sarılmak yerine kendini hayatın akışına bırakabilmeyi öğrenmesi gereklidir.

Aslan

Aslan insanı kendini dış dünyaya ifade etmek için yaşar. Bu ifadesini yaratıcılığıyla gösterir. Yarattıkları Aslanın iç dünyasının göstergesidir. O hep sahnede olmalı ve kendini göstermelidir. Kendini ne şekilde ifade ederse etsin alkışlanma ihtiyacı duyar. Yönetmek Aslan'ın doğasında vardır. Alkışlanmak içinde en iyi şekilde yönetmelidir. Başarılı bir yönetici aynı zamanda iyi bir organizatördür.

Dikkat çekebilecekleri, kendilerini gösterebilecekleri, organize edip idare edebilecekleri meslekler bu burcun insanına uygundur. Emir almaktan çok emir vermeyi isterler. Kolay kavrayıp, uygulamaya geçebilmeleri onları istedikleri liderlik konumuna çabuk ulaştırır.

Müdür, direktör, komutan, organizatör, yönetim kurulu başkanlığı, müfettişlik, öğretmenlik, okul, otel, restoran işletmeciliği, sahne tiyatro ve sinema oyunculuğu, yönetmenlik ve yaratıcılık gerektiren her türlü alanda başarılı olurlar. Ayrıca eğlence sektörünün, moda dünyasının ve gösteri dünyasının içinde yer alabilir, piyango, toto, kumarhane gibi şans oyunlarıyla ilgili işler de ilgi alanları içindedir.

Burcun olumsuz kullanımında kişi kendine aşırı güvenden küstahlaşabilir, aşırı gururlu ve egoisttir, başkalarını küçümser, sırf alkışlanmak adına soytarıca davranabilir. Sadece insanların kendine hayran olması için çaba gösterip gösteriş budalası biri haline gelebilir. Aslan burcu insanı alkışlanma kaygısı duymadan kendi yaratıcılığını ortaya koymayı öğrenmelidir. Onaylanma ihtiyacı yoktur.

Başak

Başak burçları son derecede tedbirli ve mükemmeliyetçidir. Hep uzun vadeli planlar yapar. Her şeyi her hangi bir hata olmaması için en küçük ayrıntısına kadar inceler. Son derece detaycı davranır. En doğrusunu yapabilmek için sistem geliştirir. Bütün bunları başkalarına en doğru hizmeti vermek amacıyla yapar. Yaptığı çalışmalarda son derece titizdir. Onların bu ayrıntıcılığı başkalarına anlamsız gelse de çalışmalarını sürdürürler. Hizmet sektöründeki her meslek, araştırma gerektiren her konu Başak için uygundur.

Araştırma alanları; tıbbın çeşitli dalları,biyokimya, öğretmenlik, hemşire, psikolog, sağlıkla ilgili çeşitli hizmetler, garsonluk, temizlik işlen uygun mesleklerdir. Hesap işleri, muhasebe, sekreterlik, eleştirmen, gözlemcilik, kütüphanecilik, arşiv, tarih, bulmaca hazırlama, yazarlık, espri yetenekleri gelişmiş olduğu için komedi yazarlığı veya komedyenlik Başak burcuna uygun mesleklerdendir.

Burcun olumsuz kullanımında kişi aşırı detaycı olması yüzünden bütünü göremeyebilir. Yine aşırı detaycılıktan kişi karar vermekte zorlanır.Hem kendini hem başkalarını acımasızca eleştirir. Vesvese ve endişeden hastalık hastası, kuruntulu , korkak biri haline gelebilir. Başak insanı sahip olduğu özellikleri daha iyi kullanabilmek için kendine ve başkalarına karşı daha hoş görülü olmayı, hayattan keyif almayı ve çekingenliğinden kurtulmayı öğrenmelidir.

Akrep

Oldukça güçlü ve çok yoğun derin duygulara sahip olan Akrep burcu mücadeleden asla vazgeçmez kendine zarar verdiğini bilse de vazgeçmez. Takıntılı ve tutkuludur. Kendini gizlemeyi sever. Kendine yapılanları asla unutmaz ve bir gün mutlaka intikamını alır. Sezgileri çok gelişmiştir başkalarının hissedemediği şeyleri kolaylıkla hisseder.

İlgilendiği konulara çok yoğun bir şekilde konsantre olabilir. Akrep insanı başkalarının göremediklerini gördüğü için insanları çok iyi anlar ve tanır. Bu özelliğini hangi amaçla kullanacağı ise ona kalmıştır.

Esrarlı, gizemli, derin bir analiz gerektiren tüm konular Akrep burcunu çeker. Onun başarılı olması için kariyer ve para yeterli değildir. Daima görünenin altındakini bilmek ister. Psikiyatri, psikanalist, madenci, cerrah, gizli ajan,dedektif, gizli bilimler, gizli örgütler, adli tıp, strateji gibi alanlarda uzmanlaşmak ister. Soğukkanlılığıyla tanınan bu burç insanı sağlam sinir gerektiren tüm işlerde başarılı olabilir.

Politikacı, devlet adamı, maden mühendisliği, antropolog, astrolog, arkeolog, otopsi uzmanı, kasap, cerrah, jeolog, psikolog gibi mesleklerde çalışan Akrepler yüksek sezgileri sayesinde medyumluk, falcılık gibi konularda da çok başarılı olabilirler.

Her ne konuda çalışırsa çalışsın mutlaka başarılı olacak ve kendi yöntemleriyle karanlıkta kalan olayları kolayca aydınlığa kavuşturacaklardır. Burcun olumsuz kullanımında, despot kendini veya başkalarını yıkıcı, insanları kendine bağımlı hale getiren, kendi gücünü arttırmak için insanları kullanan,aşırı takıntılı, kıskanç,kinci,intikam alan, doyumsuz, kendisiyle yüzleşmekten korkan bir insan ortaya çıkabilir.

Yay

Yay burcu insanı her şeyi kendi deneyimleyerek öğrenir. Böylece kendi hayat felsefesini kendi geliştirir. Hayatın anlamını keşfedene kadar hayatı bir macera olarak algılar. O iyimser ve neşeli bir gezgindir. Daima daha uzaklara gitmeyi daha çok gelişmeyi hedefler. Özgürlüğüne son derecede düşkündür. Hayata değişik açılardan bakabilir. Yüksek idealleri olan inançlı bir insandır.

Son derece maceraperest, mistik, diplomatik biri olan Yay insanının birçok işte başarılı olacak yeteneği vardır. Ancak sıkılmaz sebat eder ve sevdiği kendine uygun gerçek alanı bulmuşsa başarılı olacaktır. Aksi halde daldan dala konar, mutlu bir çalışma hayatı olmaz. Gezgin, seyyah, din görevlisi, öğretim görevlisi, öğretmen, profesör, araştırmacılık gibi meslekler ona çok uygundur.

Din, felsefe bilimi konularına çok ilgi duyar. Öğrenirken öğretmeyi de sever. Hareketli bir meslek olan hosteslik de tam ona göre bir iştir. Konuşma ve yazma yetenekleri sayesinde sosyal yöneticilik, ticaret, basın, yayım alanı, oyun, mizah, fıkra yazarlığı ve siyaset gibi alanlarda da başarılı olacaktır.

Burcun olumsuz kullanımında sürekli yeni şeyler keşfetme heyecanı ile gerçek amacını unutma, Yanlış değerlendirmeler yapmak, aşırı iyimserlik,tedbirsizlik, gereksiz risk alma, mantıksız ve dogmatik düşünceler, kibir, kendini beğenmişlik, her şeyi bildiğini zannetme görülebilir. Yay insanı hedeflerinde tutarlı olmayı,kendi kapasitesini farkına vararak bunu zorlamamayı, sorumluluklarını yerine getirmeyi, kendine ulaşabileceği hedefler seçmeyi ve aşırı iyimserlikten kaçınmayı öğrenmelidir.


Oğlak

Bir Oğlak için hedefler çok önemlidir. Bu yüzden hedefe ulaşmak için harekete geçmeden önce iyice plan yapar, şartları iyice gözden geçirir ve ondan sonra harekete geçer. Hedefine odaklandıktan sonra onu vazgeçirmek çok zordur. Disiplinli, azimli ve sabırlı bir şekilde yılmadan çalışarak yoluna devam eder.

Oğlak insanı daima en iyiyi en yükseği hedefler. Bu nedenle hedefe ulaşmaya çalışırken yoluna bir çok engel çıkar ama o bu engellerden asla yılmaz. Daha çok çabalayarak engelleri alt etmeyi bilir. Bir Oğlak toplum önünde saygınlık kazanmak ve o saygınlığı kaybetmemek için çok uğraşır. Bu yüzden toplumda kabul gören ahlak kurallarının dışına çıkmaz. O tutucu bir insandır.

Otorite, disiplin, sabır, azim ve çalışkanlık gibi özellikler, Oğlak insanında doğal olarak vardır. Bazen sadece iş için yaşayan bu insanlar tek konuda uzmanlaşmayı severler. Öğretmenlik, müdür, şef, idareci, ticaret ve üretim işleri, inşaat sektörü, oto alım satımı, mühendislik, işadamı, çiftçilik gibi mesleklerde başarılı olurlar. Emir ve disiplin isteyen askerlik gibi işlerde çok idealdir. Bilimsel konular ve politika başarılı olabilecekleri diğer alanlardır.

Burcun olumsuz kullanımında aşırı hırs, işe ve çalışmaya aşırı bağımlılık, duygusuzluk, yalnızlık, diktatörlük, maddiyatçılık ilişkilerinde çıkarcı olmak, insanlara sadece mevkilerine göre değer vermek.

Oğlak burcu insanı hedeflerine ulaşmak için gerektiğinde yalnız kalmayı, başka insanların, duygu ve düşüncelerine saygı göstermeyi öğrenmelidir. Ayrıca karamsarlıktan ve hayata karşı korku duymaktan vazgeçmelidir. Başkalarının onayı için değil kendi doğası gereği hedefini gerçekleştirmelidir.

Kova

Kova burcu insanlık adına en ideal olanı arar. Bireysel özgürlük, insanlar arasında eşitlik kardeşlik gibi kavramlar onun idealindeki yaşam biçimleridir. Daha önce kimsenin düşünemediğini düşünebilir. Herkesten daha farklı ve sıra dışıdır. İstediği değişimi başarmak için kimsenin desteğine ihtiyaç duymadan herkese meydan okuyabilir. Böylece geleneksel olanla mücadele ederek yenilikçi olur. Yenilik, yaratıcılık, dünyayı değiştiren her türlü konu onun ilgi alanı içindedir.

Bilgisayar, elektronik, teknoloji, uzay, havacılık, astroloji, tıp, fotoğrafçılık gibi konularda başarılı olurlar. Ayrıca düşüncelerini iyi ifade edebilen bir yazar, konuşmacı, sendikacı, öğretmen, psikolog, astronot olabilirler. Bilim adamı, mucit, toplumsal düzeni değiştirebilecek tüm liderlik konuları Kovalar’ın kendini gösterebileceği alanlar arasındadır.

Burcun olumsuz kullanımında kişi sıra dışı olmak adına sürekli yanlış alanlarda aykırı bir kişilik sergiler. Fikirlerini eyleme geçirmez, otoriteye başkaldıramadığı için kendisine yabancı gelen bir ortamda,özgürlüğünden taviz vererek, mutsuz bir şekilde görevlerini yapmaya boyun eğer ve başkaldırısını hiç de gerekli olmayan yerlerde ortaya koyar.

Bu da onun ne yapacağı belli olmayan insan diye tanınmasına neden olur. Kova burcu insanı otoriteye gerektiğinde başkaldırarak özgürlüğünü kazanmayı, tepki göstermesi gereken yeri ve zamanı doğru tespit edebilmeyi, özgürlüğünün bedellerini göze almayı, ideallerini ve hayallerini gerçekçi ve uygulanabilir bir şekilde sunmayı ve başkalarının da bireyselliğini kabul etmeyi öğrenmelidir.

Balık

Balık burcu kendi içinde bulunduğu gerçeklerden farklı bir gerçek olduğunu bilmektedir. Bu gerçeğe ulaşmak için de için kendini aşmalı, ego’dan ve onun sınırlarından kurtulmalıdır. Böylece hayal ettiği güzelliklerle bütünleşebilir. Hassas yapısı ve sezgiselliği karşısındaki insanı anlamasını kolaylaştırır ve onlarla kolayca empati kurabilir. Bu özelliği sayesinde karşısındaki insanla bütünleşip tek olabilir. İnsanları ruhsal açıdan son derece rahatlatabilir ve onlara ruhsal danışmanlık yapabilir.

Zengin iç dünyalarını dışa yansıtmasını sağlayan sanatın her alanında; müzik, resim, bale ve tüm sahne sanatları, edebiyat, moda gibi konularda çok yeteneklidir. Kararsız olduğu için uğraşmak istediği mesleği buluncaya kadar birkaç farklı mesleğe ilgi gösterebilir.

Hassasiyet ve merhamet gerektiren hastabakıcılık, yaşlılarla ilgilenme, doktor, yardım konularında görevli, öğretmen, din görevlisi gibi meslekler Balıklar’a çok uygundur. Denizi çok sevdiklerinden denizci, yüzücü olabilir, su sporları, balıkçılık gibi işlerle de uğraşabilirler.

Burcun olumsuz kullanımında başkalarına verici olma adına kendini kurban etme, gerçekleştiremeyeceği hayallerin peşinden koşarak kendini ziyan etmek, içinde bulunduğu gerçeklerden kaçmak ve hayalleri arasında kaybolmak, ilişkilerini bir sorun haline getirmek ve kendine eziyet etmek, hiçbir şeye gerekli sınırları koyamamak, sorumsuz ve amaçsız olma görülebilir.

Balık burcu insanı, bu dünyanın gerçekleriyle baş edebilmeyi ve hayal kurarken bu gerçeklerden kaçmamayı, kendi savunma stratejisini geliştirmeyi, başkaları için kendi benliğinden vazgeçmemeyi öğrenmelidir.

ekolay. net

Currently have 0 yorum:

Leave a Reply

Yorum Gönder