-
Son Eklenen Makaleler

Bu Gidalar Enerji Veriyor !..

14 Nis 2010 , Posted by Sağlık Kaynağı at 05:28

Beslenme ve Diyet Uzmanı Berrin Yiğit'ten özel tarifler...  



BAHARATLAR: 
(vücudu temizleyen ve ısıtan çaylar) Kırmızı biber, zencefil, fesleğen, biberiye, kişniş. Antioksidanlardan zengin mevsime uygun meyveler (böğürtlengiller, ananas, kivi, elma, kırmızı üzüm), papaya

SAĞLIKLI KARBONHİDRATLARTam tahıllı ekmek, yulaf, tam tahıllı gevrekler. Yaz ve kış müslisi tarifleri verilecektir.

ÖĞÜN YERİNE GEÇEN MEYVE SEBZE SULARI
Domates suyu, nar suyu, ananas suyu
1 bardak sürpriz; 1 adet yeşil elma, 1 tutam  Yonca filizi, 6 adet taze nane yaprağı, 1 adet havuç
Yeşil Elmas; 2 adet salatalık, 1 yeşil elma,  1 demet dereotu ve ıspanak suyu (çimen suyu da kullanılabilir)
Sağlık İksiri; 1 adet elma(püre), 1 adet portakal, Yarım greyfurt, 1 adet havuç (püre), 1 tutam tarçın, 1 tutam zencefil tozu

DOĞRU YAĞLARKeten tohumu, badem , yer fıstığı,  ay çekirdeği, zeytinyağı

SAĞLIKLI DETOKS ÇAYLARI
Adaçayı, lavanta, sarı kantaron, biberiye, kuşburnu, zencefil

OLMAZSA OLMAZ DETOKS SEBZELERİ:
Enginar, pancar, kereviz, maydanoz, avakado, brokoli, salatalık, brüksel lahanası, yonca filizi, soya filizi, tere, semizotu

DOPİNGLER:
Arı poleni, Kefir, Keçiboynuzu, Tahin

ENERJİ EMİCİLER
Enerji içecekleri, Kahve  ve siyah çay,  Kızartmalar, Doymuş yağlar, Şeker, Mayonez, Hardal, Fazla Tuz, Hazır  gıdalar, Beyaz ekmek, Tuzlu ve  eskitme  peynirler, Gazlı içecekler, Alkol, Sigara, Yapay şekerler

 ENERJİ VEREN TARİFLER

TROPİKAL BİR TAT
Malzemeler: 
        * 2 çay kaşığı tahin
        * 1 orta boy ham muz 
        * 1 kase yağsız yoğurt
        * 1bardak ananas suyu veya 2 dilim taze ananas 
        * 1 orta boy papaya
Hazırlanışı:
Papayanın meyvesini kaşıkla sıyırıp, muzu soyup, ananaslarla birlikte diğer tüm malzemeleri blendera atıp püre kıvamına gelene dek çırpın.
    
GÜN'AYDIRAN KOKTEYL
MALZEMELER:
        * 1 muz
        * 1/2 kase çilek
        * 1 bardak yağsız süt
        * 2 çay kaşığı badem ezmesi
        * 2 çay kaşığı keten tohumu
        * 1 tatlı kaşığı üzüm pekmezi
 HAZIRLANIŞI:Tüm malzemeleri blenderdan geçirin afiyetle içime hazırdır.
    
 1 KASE ENERJİ ÇORBASIMALZEMELER:
        * 1 orta boy soğan 
        * 2 diş sarımsak
        * 5 bardak su
        * 1 orta boy havuç
        * 6 yaprak ıspanak
        * 1orta boy kereviz
        * 2 orta boy domates
        * 1 demet maydanoz
        * 1 orta boy pancar
        * 2 çay kaşığı kekik 
        * 2 çay kaşığı kuru adaçayı
        * Bol pul biber, karabiber 
        * 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    Hazırlanışı:
    Sarımsak ve soğanı doğrayıp 5 dakika dinlenmeye bırakın. Domatesleri rendeleyin,suyu katın, soğan ve sarımsakla su ısınana kadar pişirin küp küp doğranmış havuç, pancar, kerevizi ekleyin yumuşamaya yakın en son ince kıyılmış ıspanak ve maydanozları ekleyin. Fokurdadığında baharatları ve ateşi kapatınca zeytinyağı ilaveedin. Dilediğiniz kadar afiyetle yiyin.
    
 ENERJİNİZİ YÜKSELTEN SALATAMALZEMELER:
    Akdeniz yeşillikleri
    Yarım avakado
    1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
    1 adet enginar
    2 yemek kaşığı lor peyniri
    1 çay kaşığı çörekotu
    Çekirdeği alınmış domates
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    Elma sirkesi, limon sos
  
    HAZIRLANIŞI:
    Akdeniz yeşilliklerini elinizle doğrayın, üzerine avakadoyu ve çekirdeği çıkarılmış domatesleri küp küp doğrayarak serpiştirin. en son buharda pişmiş enginarı dilimleyin, lor peyniri, dolmalık fıstık ve çörekotunu da serpin.
    
   DETOKS TARİFLER:
    KİLOLARA VEDA EDEN ARINDIRICI ÇORBAMALZEMELER:
    1,5 demet maydanoz
    4 adet domates
    3/4 su bardağı burgu kepekli makarna
    2 adet kabak
    Limon
    1 yemek kaşığı yağ
    HAZIRLANIŞI
    1 demet maydanozu 2 bardak suda haşlayın. Maydanozu atıp bu suya domatesleri rendeleyin, ½ demet maydanozu ince ince doğrayın, kabakları zar kadar doğrayıp ekleyin, en son makarnaları da atın. 1 yemek kaşığı yağ ile pişirin. Limon sıkıp afiyetle için.
    NOT: Bu çorba kabak yerine kerevizle de çok lezzetli olur.
    

    YAŞASIN ZAYIFLIYORUM ÇORBASIMALZEMELER:
    ¼ orta boy beyaz lahana
    1 orta boy kereviz (sapı ve yaprakları ile)
    1 adet pırasa
    1 adet kabak
    ½ demet ıspanak
    1/2 demet maydanoz
    1 yemek kaşığı yağ
    ½ çay bardağı maş fasulyesi
    1 yemek kaşığı bulgur
    Taze fesleğen,
    Limon ve pul biber.
    HAZIRLANIŞI:
Tüm sebzeleri lahana, kereviz, sırasıyla kabak,pırasa, ıspanağı ekleyip üzerini örtecek kadar su ile maş fasulyesi ve bulgur da katarak düdüklü tencerede pişirin. Maydanozun bir kısmını süslemek için ayırın. Tüm malzemeyi blenderdan geçirin. Taze fesleğen yaprağı, maydanoz, limon ve pul biberle servis edin. Afiyet olsun.
    
İLK ADIM DETOKS SUYU1 litre sıcak suya 1 işaret parmağı kadar taze zencefil doğrayın, 1 dilim limonla 5 dakika bekletin 1 tatlı kaşığı doğal bal ile karıştırıp gün boyu için.
     
METABOLİZMA ATEŞLEYİCİ SU1 litre suyu 2 adet elma ile kaynatın. Ateşi kapatıp ağzı kapalı tencerede 2 adet çubuk tarçın, 2 karanfil, 2 adet top karabiberle 3 dakika demleyin süzüp 2 tatlı kaşığı beyaz çay, 1 tatlı kaşığı hibiscus, 2 poşet şeftali çayı katıp 3 dakika demleyin. Süzüp gün boyu tekrar ısıtmadan için.  
     
BEDEN TEMİZLEYİCİ ÇAYMİKS1 litre sıcak suya, 1 elma, yarım portakal dilimleyin bir taşım kaynatın ateşi kapatıp içine 2 yemek kaşığı kuru yaban mersini,1 tutam kiraz sapı,  1 tutam at kuyruğu, 1 tutam mısır püskülü, 1 tutam biberiye yaprağı, 1 tutam kara hindiba katıp 2 dakika daha demleyin, süzüp için.

kanald.  com.  tr

Currently have 0 yorum:

Leave a Reply

Yorum Gönder