-
Son Eklenen Makaleler

Sizi ideal kilonuza ulastiracak 4 altin kural

7 Nis 2010 , Posted by Sağlık Kaynağı at 08:27


O kadar çok acıktınız ki adeta kurt gibi açsınız, zaten çok vaktinizde yok; hemen bir şeyler yiyip işe koyulmanız gerekiyor.   

İşte sizin için tehlike canlarının çaldığı anlardan biri ama aşağıdaki 4 altın kuralı uygularsanız, düzensiz yemek yeme veya kalorili yiyecekler tüketmeniz kilo vermenizi engellemez.

Şimdiye kadar öğrendiğiniz ya da uyguladığınız tüm kilo verme programlarında temel sorunlardan biri kalıcılığın sağlanamaması; bununda en büyük etkenlerinden birisi vücut sistemine, kültürümüze ters olan programlar…

Şimdi, zihninize, bedeninize ve kültürünüze uyumlu bir yöntemi paylaşmak istiyorum. Programın temelinde 4 altın kural var. Bunu gerçekleştirdiğinizde ideal kilonuza en kısa sürede ulaşacağınıza emin olun…

Kural 1
Acıktığınızda yemek yiyin.


İlk ve en önemli kuralımızdır. İnsanlar genelde kilo vermek için açlıktan mideleri birbirine yapışana kadar yemek yemezler. Sonrasında oluşan ve yemek yediklerinde başlayan krize engel olamazlar tabiî ki, kendilerini kaybederler ve tıka basa yemek yerler…

Zaten böyle bir programda 3-5 gün sürebilir. Faydasından çok zararı vardır.

Açlık sınırın en sonu olan fiziksel açlık düzeyine gelmeden yemek yemeniz gerekir. Bu düzey tam tersi olan dolu haldeyken de olmamalı, tam orta noktasında hani en basit tabirle hafif açlık dediğimiz civarlarda yemek yemeniz en doğrusudur. Bunun için öğün sayısını artırmanız gerekir.

Kural 2
Yemeniz gerektiğini düşündüğünüz şeyi değil, ihtiyacınız olan kadarını yiyin.


Bu kural, gördüğünüz ve canınızın çektiği her şeyi yemenizi söylüyor. Yapılan diyetlerde en önemli hata sistemin zıttı girişimlerde bulunmaktır. Bu şu demek; siz pastayı kalorili yağlı diye kötü bir şekilde etiketlerseniz. Canınız pasta istediğinde var olan sisteme aykırı davranmış olacaksınız. 

Kural 3
Bilinçli ve yavaş yemek yiyin!


Yaptığımız en büyük hatalardan birisi çok hızlı yemek yemek.

Çok acıkana kadar bekleyip çok hızlı yemek yiyorsanız emin olun sizin için hiçbir programın faydası olmayacaktır. Her lokmanın tadını çıkarın sanki yemek yediğiniz masada bir yemek yarışması var ama bu yavaş yemek yeme yarışması ve siz birinciolacaksınız. Hatta abartın ve her lokmadan sonra çatalı, kaşığı bırakıp aldığınız lokmayı çoğalta çoğalta yiyin. Mümkün olduğunca televizyon karşısında ya da başka bir şeyler yaparken yemek yemeyin. Ne kadar yediğinizin farkında olmadan tıka basa doyduğunuzun iş işten geçtikten sonra farkına varırsınız.

Kural 4
Doyduğunuzu hissettiğiniz an yemeği bırakın!


Tabağınızda her ne kadar yemek kaldı ise kalsın doyduğunuzu hissettiğiniz an yemeği bırakın. Bunun alıştırmasını yapmakta önemli çünkü birçok insan kendi toklukları ile ilgili sinyalleri almakta zorlanıyor. Aynı bir kasınızı çalıştırmak gibi çalıştıkça gelişiyor.

Hipnoz altında bu tür alıştırmaların da çok büyük etkileri oluyor. Ancak bunu siz de çok rahatlıkla yapabilirsiniz. Normal yemek sırasında bu konudaki farkındalığınızı geliştirebilir, doygunluk hissiyatınızı artırabilirsiniz.

Her ne kadar çocukluğumuzda bizlere hep tabağımızdaki yemeği bitirmemiz gerektiği söylendi ve bunlarla ilgili birçok hikâye uydurulduysa da, artık geçmişin hipnozundan kurtulmanın zamanı gelmedi mi? 

Şunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayınız, eğer canınız yemek için bir şey çekiyorsa vücudunuzun bilgeliğine inanın, canınızın çektiği o yiyecekten alacağınız bir fayda mutlaka vardır. Siz bu istediğiniz şeyi yemedikçe içinizdeki sisteme karşı harekete geçmiş olacaksınız ve inanın bu içinizdeki çatışmaya çok fazla dayanamazsınız. Ama tabaktaki tüm pastayı bitirmeyin, sadece birkaç lokma alın.

Currently have 0 yorum:

Leave a Reply

Yorum Gönder