-
Son Eklenen Makaleler

Griple Savasan 5 Meyve

18 Şub 2010 , Posted by Mehmet AK at 00:03

Griple Savaşan 5 Meyve
Eğer günlük gereken 5 meyve ve sebzeyi yemiyorsanız işte size yeni nedenler.

Meyveler kışın maruz kaldığımız grip mikroplarıyla savaşır. “Vitaminler bağışıklık seviyenizi yüksek tutar ve sizi gripten ve nezleden korur.” diyor Amy Howell. Meyveler aynı zamanda kalp hastalıklarını ve kanser riskini azaltır.
Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için aşağıdaki 5 meyveyi deneyin.




                                                                                                    
Elmalar

Beslenmenizdeki en popüler antioksidan kaynağı elmalardır. Bir elma 1,500 mg'lık C vitamini ile doludur. Elmalar flavonoid içerir ve bunlar da sizi hastalıklardan ve kanserden korur.

Papaya

Papayalar gribi sisteminizden atmanıza yardımcı olur. Beta-carotene, papayalardaki C ve E vitamini sisteminizdeki iltihabı ve astım etkilerini azaltır.

Kızılcık

Kızılcık (yaban mersini) sık tüketilen meyve ve sebzelerden daha çok antioksidana sahiptir. 1 porsiyonu 5 porsiyon brokoliye eşittir. Kızılcıklar doğal probiyotiklerdir, sindirim sisteminizdeki iyi bakteri seviyesini arttırır ve sizi besin zehirlenmesinden korur.

Greyfurt C vitaminiyle dolu olmasının haricinde limonoid adlı bir bileşime sahiptir. Bu bileşim kolestrolü düşürebilir. Kırmızı çeşitleri ise kanserle savaşan likopen kaynağıdır.

Muz


B6 vitamini için en yüksek kaynak olan muzlar aynı zamanda yorgunluğa, depresyona, strese ve uykusuzluğa yardımcı olur. Muzlar yüksek magnezyuma sahiptir bu da kemiklerin güçlü kalmasına yardımcı olur. İçerdiği potasyum ise sizi kalp hastalığından ve yüksek tansiyondan korumaya yardımcı olur.

mynet. com

Currently have 0 yorum:

Leave a Reply

Yorum Gönder