-
Son Eklenen Makaleler

Fit aşure tarifi

25 Ağu 2011 , Posted by Onur ALPAY at 07:57

Fit aşure tarifi
MALZEMELER:

1 kahve fincanı pirinç

1 su bardağı aşurelik buğday

1 çay bardağı nohut ( önceden haşlanmış )

1 çay bardağı kuru fasulye ( önceden haşlanmış )

1 kahve fincanı kuru üzüm ( suda bekletilmiş )

4 adet kuru kayısı ( suda bekletilmiş )

4 adet kuru incir ( suda bekletilmiş )

1 portakal ( doğranmış )

1 elma ( doğranmış )

2-3 karanfil

1 çubuk tarçın

1 kahve fincanı gül suyu

1 çay bardağı süt

2.5 su bardağı esmer toz şeker

SÜSLEME İÇİN:

ceviz, fındık, nar, tarçın

HAZIRLANIŞI:

Haşlanmakta olan buğdayve pirincin içine sırasıyla, kuru fasulye, nohut, üzüm, portakal, incir, kayısı, elma, şeker, süt, portakal, çubuk tarçın, karanfil, incir, gül suyu konur. Tencerenin kapağını kapatıp 15. dak daha pişirin. Üzerini süslemelerle süsleyin.

Currently have 0 yorum:

Leave a Reply

Yorum Gönder