Yoğurt Çorbası
14 Tem 2011
, Posted by Onur ALPAY at 00:46
Yoğurt Çorbası
Malzemeler
* 1/2 su bardağı pirinç
* 5 su bardağı su
* 2 çorba kaşığı tereyağ
* tuz
* Kuru nane
Terbiyesi için
* 1 adet yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 3 yemek kaşığı un
Hazırlanışı
1. Pirinç 1,5 su bardağı suyun tamamını çekene kadar haşlanır.
2. Haşlanan pirinçlere 3,5 su bardağı soğuk su eklenerek kaynaması beklenir.
3. Kaynayan suya tereyağı ilave edilir.
4. Diğer tarafta bir kabın içinde yoğurt, yumurta ve un iyice çırpılır.
5. Kaynayan pirinçlerin suyundan iki kepçe yoğurtlu karışıma eklenerek iyice karıştırılır.
6. Terbiye yavaşça kaynamakta olan pirinçlere ilave edilir.
7. İyice karıştırılarak bir taşım daha kaynatılır.
8. En son nane ve tuz eklenip altı kapatılır.
Malzemeler
* 1/2 su bardağı pirinç
* 5 su bardağı su
* 2 çorba kaşığı tereyağ
* tuz
* Kuru nane
Terbiyesi için
* 1 adet yumurta
* 1 su bardağı yoğurt
* 3 yemek kaşığı un
Hazırlanışı
1. Pirinç 1,5 su bardağı suyun tamamını çekene kadar haşlanır.
2. Haşlanan pirinçlere 3,5 su bardağı soğuk su eklenerek kaynaması beklenir.
3. Kaynayan suya tereyağı ilave edilir.
4. Diğer tarafta bir kabın içinde yoğurt, yumurta ve un iyice çırpılır.
5. Kaynayan pirinçlerin suyundan iki kepçe yoğurtlu karışıma eklenerek iyice karıştırılır.
6. Terbiye yavaşça kaynamakta olan pirinçlere ilave edilir.
7. İyice karıştırılarak bir taşım daha kaynatılır.
8. En son nane ve tuz eklenip altı kapatılır.
Currently have 0 yorum: