Son Eklenen Makaleler

Zayıflama Çayı Nasıl Hazırlanır ?

14 Tem 2011 , Posted by Onur ALPAY at 00:10

Zayıflama Çayı Nasıl Hazırlanır ?
Zayıflamak isteyen çoğu kişinin tercihi,bitki çaylarıdır.Sağlıklı zayıflamanın en doğru yolu, bitkisel zayıflamadır

Bitki çayları ile zayıflamak isteyenler, öncelikle, çayı doğru hazırlayıp, içmeleri gerekir.

Zayıflama amaçlı, Bitki Çayları Hazırlanırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

* Bitki çayı için, kaynatılan suyun derecesi 80 dereceyi geçmemesi gerekir. Çok kaynamış su, bitkideki yararlı vitamin ve minalarleri yok eder.

* Bitki çaylarının, 20 dakika demlenmesi gerekir. Bitkilerin kalın yaprak ve gövdeleri mevcuttur. Mesela, funda bitkisi gibi.

* Bitkiyi demlediğiniz, bardak veya fincanın ağzı kapatılıp, gerekirse, üstünü temiz havlu örtmek gerekir.

* Zayıflama amaçlı içilen bitki çaylarına şeker atılmaz. Şekersiz içilir.

* Zayıflama amaçlı bitki çayı, poşette ise, yine aynı mantıkla hazırlamak gerekir.

Bitki çayını kendiniz toplayıp, kurutup, kullanmak istiyorsanız eğer;

* Bitki, köylerden, doğa ile içiçe olan yerlerden toplanılması gerekir. Çevresinde fabrika ve araçların çok olduğu yerlerde, faydalı bitkiler, zarar görür. Bitkinin doğal ve temiz olması gerekir,

* Toplanan bitki, taze ve orta büyüklükte olması gerekir.

* Zayıflama çayı hazırlarken, bitkinin her yerini kullanabilirsiniz.Yani, yaprağı ve dalı gibi.

Currently have 0 yorum:

Leave a Reply

Yorum Gönder